De beste Day Trading Software voor Day Trading Platform Nederland (2024) (2024)

Beleggers die zich graag bezighouden met daytrading, hebben wellicht geleerd dat er veel verschillende aanbieders van day trading software zijn.In dit artikel gaan we diep in op wat day trading software inhoudt, maar ook wat de best day trading platform is en natuurlijk wat de best day trading broker is om dit bij te doen.

Top 4 Best Day Trading Platform Nederland

  • 1 - eToro: Begin met daytraden bij eToro en betaal bij het kopen en verkopen van aandelen en ETF's 0% commissie!
  • 2 - Libertex: Gebruik met je Libertex-account de MetaTrader 4 software voor al jouw day trading.
  • 3 - Binance: De keuze voor iedereen die wil beginnen met daytraden met zoveel mogelijk cryptocurrency.
  • 4 - Capital.com: Voor daytraden met CFD's is Capital.com de beste keus, ook hier krijg je toegang tot MetaTrader 4!

Start direct met daytraden

Gelijk beginnen met daytraden zonder commissie te betalen op aandelen en ETF’s? Klik op de groene knop hiernaast en start direct!

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn. Voor meer informatie, bezoek etoro.com/trading.fees.

Inhoud Toon

Je kan elke belegger vragen wat voor strategieën hij gebruikt, in welke handelsproducten hij investeert, of van welke broker hij gebruik maakt; er zal niet één handelaar zijn die hetzelfde antwoordt als een ander. Daarom is het goed om alle daytrading software op een rijtje te zetten.

Begin direct met daytraden bij eToro

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Wat is Day Trading Software?

Een day trade is wanneer je effecten op een beurs koopt en verkoopt zodat je kan profiteren van de prijsfluctuaties die gedurende de handelsdag plaatsvinden. Het doel is dat je aan het einde van elke handelssessie na de commissies nog een netto-winst overhoudt.

Daytraders handelen voornamelijk gedurende de eerste 60 minuten en de laatste 30 minuten van elke marktsessie. Dan is de prijsvolatililiteit op z’n hoogst.

De handelaar baseert zijn beslissingen hierbij onder andere op technische analyses, zoals het bestuderen van grafiek(patron)en. Hiervoor is day trading software onmisbaar. Omdat er bij day trading in een korte tijd veel trades op een hoge snelheid gebeuren, behoeft het systeem speciale, hoogwaardige trading software.

In dit artikel leggen we onder andere uit over welke functionaliteiten diverse day trading software beschikt, en wat de best day trading platform is in Nederland.

Start bij eToro

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Functionaliteiten Best Day Trading Platform Nederland - Waarop letten?

Bij day traden zijn er functionaliteiten die er toe doen om het handelen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Je onderscheidt het best day trading platform door te letten op welke functionaliteiten de software biedt.

Ter voorbeeld zullen we de functionaliteiten tonen die eToro biedt, om zo te kijken of dit voldoende is voor de gemiddelde daytrader, en om voor jezelf na te gaan of de day trading software die je zelf gebruikt of wil gaan gebruiken, aan deze functionaliteiten voldoet.

Day Trading Indicators

Een belangrijke functionaliteit die eToro biedt zijn de daytrading indicatoren. Dit zijn wiskundige berekeningen die als lijnen verschijnen op een kaart.

Veel daytraders maken gebruik van indicatoren om een prijspatroon te bevestigen, een trend te ontekken of bijvoorbeeld een entry en exit te bepalen. Je kunt natuurlijk niet blindelings de indicatoren volgen om je besluiten te maken, maar zijn een handige tool die je wat meer perspectief bieden van de huidige markt.

Copy Trading

Een andere functionaliteit die handig is voor het daytraden, is de copy trading-functie. Dit is een functie die bij eToro bijvoorbeeld geboden worden om beleggers te helpen hun portfolio uit te breiden.

Wanneer je op zoek gaat naar de best day trading platform, is het aan te raden te kijken of de day trading software wel de copy trading-funcite biedt. Je kunt hierdoor namelijk profiteren door portfolio’s van succesvollere beleggers te kopiëren en op je eigen trades toe te passen.

Deze functionaliteit is ook te gebruiken op eToro’s handige trading-app.

Day Trading Bot

Wat vaak vooral door beleggers gebruikt wordt die meer trades uit wil voeren dan hij handmatig kan verrichten, is de day trading bot. Dit houdt in dat de trades worden verricht door een “automatische piloot”, waarbij je zelf dus niets hoeft te doen.

Day Trading Simulator

Verschillende koersen bij eToro

Waar veel beginnende beleggers baat bij hebben, is een simulator voor het traden. Dit houdt in dat je met viruteel geld deel kan nemen aan een simulatie van de markt, en zo kan oefenen met day traden.

eToro is een van de aanbieders van day trading software waarop je een demo-account aan kan maken. Bovendien kan dat geheel gratis!

Wil je gebruik maken van de handige Copy Trading-functie van eToro vooor je day trading? Maak dan direct een account aan of oefen eerst met hun gratis demo-account!

Gratis demo-account bij eToro

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Beste Day Trading Platform Nederland Downloaden

Nu je alles weet over day trading platforms en welke functionaliteiten handig zijn om gebruik van te maken, is het natuurlijk tijd om het best day trading platform uit te zoeken.

Om hierbij te helpen, zullen wij enkele brokers tonen die over day trading software beschikken, zodat je zelf de voor- en nadelen af kan wegen en de broker kan kiezen die het beste bij jouw wensen en handelsbehoeften past.

  • Stap 1: Kies een Day Trading Platform Nederland
  • Stap 2: Maak een account aan
  • Stap 3: Stort geld
  • Stap 4: Zoek een geschikt product
  • Stap 5: Handel via het Day Trading Platform
  • Direct beginnen met eToro

Stap 1: Kies een Day Trading Platform Nederland

Om te kunnen day traden heb je ten eerste een account nodig bij een online broker. Hiervoor is het belangrijk om erop te letten dat je een broker kiest die over day trading software beschikt, zoals eToro.

Om de keuze wat te vereenvoudigen, hebben wij die top vier brokers op een rijtje gezet, zodat je zelf kunt bepalen wat jij zelf de best day trading platform vindt voor jouw handelsbehoeften.

eToro - Best Day Trading Platform Nederland voor beginners

Onder andere het grote aanbod aan handige trading tools, maakteToro tot de perfecte broker voor de beginnende belegger.

Wat bijvoorbeeld erg handig is voor daytraders, is decopy trading-functie. Hiermee kan je de portfolio’s van andere beleggers inzien en kopiëren, wat erg handig is om die van jezelf uit te breiden.

Wat ook een handige tool is voor (beginnende) daytraders, is de mogelijkheid eengratis demo accountaan te kunnen maken.

Gebruik handige tools voor day trading bij eToro

Het demo-account biedt de mogelijkheid de daytradingsmarkt te verkennen zonder gelijk je eigen geld uit te geven, door te oefenen met virtueel geld.

Verder is eToro ook een aantrekkelijke broker voor daytraders omdat je er 0% commissie in aandelen en ETF’s belegt, twee uitzonderlijk populaire handelsproducten voor daytraders.

Een andere financieel voordeel aan eToro is de lage minimale inleg van slechts $50 (€42), zodat ook daytraders die een minder groot risico kunnen nemen, gebruik kunnen maken van eToro’s goede day trading platform.

De regulatie van de FCA(Financial Conduct Authority) belooft betrouwbaarheid, zodat je zonder zorgen kan daytraden in de vele diverse handelsproducten zoals cryptocurrency, indexen, forex trading en indexen.

Overtuigd om eToro te gebruiken als day trading platform? Wacht niet langer en begin met traden via de onderstaande knop!

Nu naar Day Trading Platform Nederland eToro

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Libertex - Best Day Trading Platform Nederland voor CFD's

Wie aan daytraden doet en Libertex gebruikt, zal de broker zeker aanraden dankzij hun Metatrader4 day trading software.

MetaTrader4 is day trading software die onder andere in staat is berichten tussen de handelaar en broker uit te wisselen, ondersteunt geautomatiseerde trading en biedt ondersteuning bij het uitvoeren van technische analyses.

Ook kan je bij Libertex handelen in CFD, zonder voor spread te betalen. Daarnaast hoef je geen externe wallet te bewaren omdat de broker zelf de CFD’s voor je vasthoudt.

Tot slot heb je ook bij Libertex toegang tot een demo-account, een ruime keuze aan betaalmogelijkheden en is de minimale inleg bij dit day trading platform € 100.

Libertex’ day trading software Metatrader4 gebruiken voor jouw daytradings? Maak vandaag een account aan via de groene knop.

Trade met Libertex' Day Trading Software

Binance - Best Day Trading Platform Nederland voor Crypto

Wie wil daytraden in cryptocurrency, is bij Binance aan het goede adres. Dankzij de goedkope trading fees is ook de beginnende daytrader gedacht.

Verder biedt Binance een eigen coin, de Binance Coin, die erg populair is voor daytrading.

Bij het gebruik van deze coin op hun day trading platform, wordt er korting geleverd. De commissies zijn laag, namelijk 0.1% Helemaal als je Binance Coin gebruikt, zijn dit erg voordelige prijzen.

Het nadeel aan Binance is dat de klantenservice soms wat trager kan zijn. De day trading software werkt gelukkig gewoon snel, en hier kun je dan ook uitstekend gebruik van maken!

Geïnteresseerd in de day trading software van Binance? Begin dan direct met handelen bij dit Day Trading Platform Nederland.

Nu naar Day Trading Platform Nederland Binance

Capital.com - Best Day Trading Platform Nederland voor beginners met CFD's

Captial.com is het best day trading platform voor beginners die graag handelen in allerlei producten door middel van CFD’s.

Wie graag in crypto wil daytraden maar niet veel ervaring heeft op het vakgebied, zal aan Capital.com een goede hebben. Het day trading platform is erg eenvoudig in gebruik en past geen overgecompliceerde vakjargon toe.

Ook het minimum inlegbedrag is bij Capital.com aanzienlijk laag, namelijk $ 20 (€ 18). Dit gecombineerd met de toegang tot een demo-account, maakt de broker een van de best day trading platforms voor de beginnende daytrader.

Is Capital.com de geschikte broker voor jou om met daytraden aan de slag te gaan? Maak een account aan en begin direct!

Nu naar Day Trading Platform Nederland Capital.com

Stap 2: Maak een account aan bij een Day Trading Platform

Zodra je de best day trading platform Nederland hebt gekozen om bij te gaan handelen, dien je nog enkele stappen te ondergaan voordat je met het daytraden kan beginnen.

De belangrijkste stap hiervan is natuurlijk het aanmaken van een account.Het aanmaken van een account verloopt gelukkig erg eenvoudig, en het proces is bij de meeste brokers zo goed als hetzelfde.

Een account aanmaken kan ook met Facebook of Google

Trade bij eToro

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Als voorbeeld voor onze uitleg, zullen we het proces van eToro gebruiken. Nadat je hier een gebruikersnaam of e-mailadres hebt gekozen, vul je een wachtwoord in. Echter, een account aanmaken via Facebook, Google+ of Apple, is ook mogelijk.

Zodra je account geverifieerd is, kan je direct beginnen met je demo-account. Wil je gelijk daytraden met je eigen geld, dan dienen er nog extra stappen gezet te worden.

Stap 3: Geld op account zetten

Ten eerste dien je een vragenlijst in te vullen om aan te geven in hoeverre je bewust bent van de mogelijke risico’s die daytraden met zich mee kunnen brengen.

Vervolgens die je de verificatie af te ronden door een geldig identiteitsbewijs te kopiëren en deze te uploaden. Natuurlijk heb je ook geld nodig om te kunnen beginnen met daytraden. Dit geld kan je storten door op de “geld storten”-knop te klikken.

Er is een grote hoeveelheid betalingsmogelijkheden waar je uit kiezen kunt, waaronder iDeal, creditcard of PayPal.

Open een account

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Stap 4: Zoek een geschikt product

Via de 'handelen'-knop kan je beslissen of je je product wil kopen of verkopen.

Voor je begint met daytraden, is het natuurlijk belangrijk om te weten in welk product je handelen wil.

Bij eToro heb je veel verschillende handelsproducten, waaronder aandelen, ETF’s en crypto’s. Daarnaast is het ook mogelijk om in meerdere producten tegelijk te investeren.

De producten kan je eenvoudig vinden door ze bovenin de zoekbalk in te typen. Via de knop ‘handelen’, kan je gelijk beginnen met je trade.

Koop direct een geschikt product

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Stap 5: Begin bij een Day Trading Platform Nederland

Nu is het tijd om de transactie af te ronden. Om te daytraden, dien je je financiële instrumenten te kopen en verkopen in het tijdsbestek van één handelsdag.

Hierbij worden de posities elke keer aan het eind van de dag afgesloten, om vervolgens de volgende dag weer geopend te worden en maak je zo steeds de balans op.

Als daytrader koop en verkoop je meerdere waardes op één en dezelfde handelsdag – regelmatig zelfs meerdere keren per dag – om zo te kunnen profiteren van de kleinste koerswijzigingen.

Om te kunnen daytraden, dien je eerst onderzoek te verrichten naar de beschikbare markten voor daytrading die Nederland biedt, en vervolgens een strategie te kiezen om toe te passen.

Oefenen via een demo-account is ook aan te raden, om zo te ontdekken welke daytrades wel en niet werken. eToro is een van de beste handels platformen om dit bij te doen.

Overtuigd om day traden een poging te geven? Maak vandaag nog een account aan en profiteer direct van eToro’s snelle day trading platform Nederland!

Ja, ik wil daytraden bij eToro

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Vergelijkingstabel Day Trading Platform nederland

De verschillende Day Trading Platforms hebben elk hun eigen voor- en nadelen en unieke functies en softwaremogelijkheden. Om je op weg te helpen hebben we de belangrijkste in een handige tabel gezet:

Broker
Demo account
MT4
MT5
Commisie
Inactiviteits kosten
Hefboom particulier (max)
Hefboom professioneel (max)
0%
€10 na een jaar
X30
X400
0,006% - 1,21%
€10 na 180 dagen
X30
X600
0%
€0
X30
x500
0,1%
€0
X20
X20

Heb jij een keuze kunnen maken?

Begin met Day Trading

Day Trading Platform Nederland: Veelgestelde vragen

Day trading software is software die wordt gebruikt voor daytrading. Dat is wanneer je effecten op een beurs koopt en verkoopt zodat je kan profiteren van de prijsfluctuaties die gedurende de handelsdag plaatsvinden. Het doel is dat je aan het einde van elke handelssessie na de commissies nog een netto-winst overhoudt.

Daytraders handelen voornamelijk gedurende de eerste 60 minuten en de laatste 30 minuten van elke marktsessie. Dit is namelijk wanneer de prijsvolatiliteit op zijn hoogst is.

Wat de best day trading broker is hangt af van de handelsbehoeften die jij hebt als daytrader. Zelf raden wij de day trading software aan van eToro.

Je day trading platform hoeft niet per se Nederland te zijn. Er zijn wereldwijd enorm veel day trading software-aanbieders die je kan gebruiken voor daytrading.

eToro is bijvoorbeeld gevestigd in Engeland en is de best day trading broker om gebruik van te maken.

De meeste brokers bieden day trading software. Echter, sommige brokers zijn meer gefocust of gespecialiseerin andere vormen van beleggen, wardoor er niet veel gebruik wordt gemaakt van hun day trading software.

Het is dus belangrijk om te onderzoeken of je broker over de juiste day trading software beschikt en of er veel gebruik van gemaakt wordt. Zo niet, dan kan het daytraden te traag lopen, waardoor je veel rendement mis kan lopen.

Ook beginnende beleggers kunnen gebruik maken van day trading software. Wel is het belangrijk om hiervoor een broker te gebruiken die geschikt is voor beginnende beleggers.

Ook oefenen met een demo-account is aan te raden. eToro is zowel geschikt voor beginnende als ervaren beleggers en biedt day trading software met een gratis demo-account.

Day Trading Platform Nederland: Conclusie

Wie wil daytraden, dient een day trading broker te gebruiken die de juiste day trading software biedt. Belangrijk is dat deze software snel is en veel handelaren op hetzelfde tijdstip aan kan.

eToro is het best day trading platform dat niet alleen deze snelheid biedt, maar ook andere handelsfunctionaliteiten, zoals een gratis demo-account, day trading indicators, slimme day trading bots en zelfs handige day trading apps zodat je ook op je telefoon je transacties af kan ronden.

Zowel de beginnende als de meer ervaren daytrader kan bij eToro terecht, en dankzij hun lage minimum inlegprijs en 0% commissie op zowel aandelen als ETF’s maken het ook financieel gezien een aantrekkelijke day trading broker.

Day Trading Software gebruiken van eToro? Overtuigd om de handige day trading software van eToro te gebruiken? Wacht dan niet langer en maak direct een account aan, zodat je vandaag nog met daytraden kan beginnen. Ja, ik wil traden bij eToro TIP
De beste Day Trading Software voor Day Trading Platform Nederland (2024) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Foster Heidenreich CPA

Last Updated:

Views: 6057

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Foster Heidenreich CPA

Birthday: 1995-01-14

Address: 55021 Usha Garden, North Larisa, DE 19209

Phone: +6812240846623

Job: Corporate Healthcare Strategist

Hobby: Singing, Listening to music, Rafting, LARPing, Gardening, Quilting, Rappelling

Introduction: My name is Foster Heidenreich CPA, I am a delightful, quaint, glorious, quaint, faithful, enchanting, fine person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.